• Aktiviteiten
  • Bureau voor Toerisme
  • Folklore
  • Musea
  • Alle

 Musea

MUSEUM VAN BAUGNEZ 44

Om de herinnering aan de Slag om de Ardennen levend te houden, vertelt het museum “Baugnez 44 Historical Center” alles over de laatste grote operaties en veldslagen die plaatsvonden tijdens het Duitse offensief in 1944.

 Aktiviteiten

WATERPARADIJS “LAGO”

 Aktiviteiten

ALPIEN SKIEN IN OVIFAT

Zowel tijdens de zomer als de winter beleeft u hier spannende momenten !

 Aktiviteiten

ELEKTRISCHE FIETS

Fietsliefhebbers genieten voortaan nog van een extra voordeel in de Oostkantons. Van april tot oktober vindt u in de hele streek een netwerk van 23 verhuurplaatsen en 15 oplaadpunten voor elektrische fietsen en pedelecs.

 Aktiviteiten

ELEKTRISCHE STEP, E-SCOOT, QUADRIX

Gevestigd in het hart van de Oostkantons, bieden wij activiteiten aan voor IEDEREEN. Zo kunt u uw batterijen opladen en er eens helemaal tussenuit zijn in de natuur. De Quadrix is een volledig geveerde rolstoel voor mensen met een beperkte mobiliteit.

 Aktiviteiten

BROUWERIJ VAN BELLEVAUX

In het hart van de Oostkantons bent u van harte welkom in de Brouwerij van Bellevaux in Malmedy en kunt u genieten van een lekker streekbiertje. Komt gerust eens proeven !
Grans feux de la Saint Martin

 Folklore

GROOT KAMPVUUR VAN SINT MAARTEN

Sint Maarten wordt intensief gevierd in het kleine dorpje Xhoffraix, aan de rand van de Hoge Venen.

 Folklore

Reuze Omelet

“De Internationale Broederschap van de Reuze Omelet van Malmedy” breekt elk jaar 10000 eieren om een gigantische omelet van 4 meter doorsnede te bakken, die daarna onder het publiek wordt verdeeld. Deze originele attractie speelt zich altijd af op 15 augustus in het centrum van de stad.

 Aktiviteiten

Bowling Malmedy

Bowling 362 biedt u een grote ontspanningsruimte, bestaande uit 12 bowlingbanen (allemaal aan te passen voor kinderen)

 Bureau voor Toerisme

DIENST VOOR TOERISME VAN ROBERTVILLE

Toeristisch informatiecentrum in Robertville.

 Aktiviteiten

LANGLAUF FC XHOFFRAIX

Verhuur van langlaufski’s

 Musea

Huis van het Park van Botrange

Het Huis van het Park van Botrange, mooi geïntegreerd in het uitgestrekte landschap van de Hoge Venen – de belangrijkste attractie van het Natuurpark – nodigt uit tot een ontspannen en leerrijk bezoek.

 Aktiviteiten

BUITENZWEMBAD “MON REPOS”

Dit zwembad is uitgerust met een glijbaan en zorgt voor ontspanning en plezier voor groot en klein, in de volle natuur.

 Aktiviteiten

Ski Claessen Mont spinette

Verhuur van langlaufski’s

 Musea

MALMANDARIUM

Dit toeristisch en cultureel centrum werd ingehuldigd op 4 april 2011, strekt zich uit over 3000 m2, verdeeld over 2 verdiepingen, en brengt verschillende thema’s samen die de geschiedenis van de stad Malmedy rijk is.

 Aktiviteiten

Rail-bike Leykaul

Op deze vroegere spoorlijn fietst u op een railbike door de prachtige natuur en landschappen van de Venen.

 Aktiviteiten

Forestia

FORESTIA biedt twee grote activiteiten aan en heeft een mooi aanbod voor iedereen. Zo zijn er het dierenpark en het avonturenparcours, maar ook de grote speeltuin, de mini-tentoonstellingen en de FOREST’BAR !

 Musea

KASTEEL VAN REINHARDSTEIN

Hoog gelegen op een rots beheerst het kasteel de vallei van de Warche. Zelfs de Kelten lieten hier hun sporen na.

 Folklore

LAETARE VAN STAVELOT

Elk jaar, aan het begin van de lente, viert men in Stavelot het beroemde Laetare (Halfvasten) als legendarisch onderdeel van het carnavalsseizoen.

 Aktiviteiten

Ravel

De RAVel is een netwerk van paden voor de trage weggebruiker : wandelaars, fietsers, mensen met een beperkte mobiliteit, skaters, ruiters.

 Aktiviteiten

PEAK BROUWERIJ

De brouwerij is gelegen op het hoogste punt van België, op een boogscheut van het Signaal van Botrange, en biedt een heel scala aan unieke bieren, gebrouwen met het water van de Hoge Venen, en dat in een unieke omgeving en adembenemend decor.

 Aktiviteiten

Paint-Ball G’doumont

« In zijn idyllische omgeving biedt SNIPERZONE verschillende vrijetijdsactiviteiten: • Drie categorieën paintball voor beginners en meer ervaren spelers • Bubble soccer voor een origineel potje voetbal • Bijlwerpen... Het geheim zit hem niet in de sterkte • Shooting Zone, archery... • Nordic Walking met gids om de Hoge Venen…

 Aktiviteiten

Zwembad van Spa

Het Zwembad van Spa ontvangt u graag in zijn gezellig kader. Sporten, zwemmen, ontspanning en vrije tijd met het gezin : ons volledige team kijkt er al naar uit om u te mogen verwelkomen !

 Bureau voor Toerisme

Dienst voor toerisme van Malmedy

Toeristisch informatiecentrum in Malmedy.

 Aktiviteiten

HOGE VENEN

De Hoge Venen vormen een regio die zich uitstrekt over het Waalse Gewest (provincie Luik), en de streek van Rijnland-Palts en Noordrijn-Westfalen in Duitsland (Hohes Venn).

 Aktiviteiten

KANOVAREN ROBERTVILLE

Kom genieten van waterplezier, buitenzwembad, kanovaren, roeibootjes, waterfietsen, elektrische bootjes en watertrampoline !

 Aktiviteiten

CIRCUIT VAN SPA-FRANCORCHAMPS

Het Circuit van Spa-Francorchamps is een racecircuit in de provincie Luik. Elk jaar vindt hier de “Grand Prix van de Belgische Formule 1” en de “24 Uren van Spa” plaats.

 Musea

ABDIJ VAN STAVELOT

De abdij van Stavelot was een zeer oud benedictijnenklooster in Stavelot in de provincie Luik, werd gesticht in 651 en werkte nauw samen met de abdij van Malmedy.

 Aktiviteiten

MEER VAN ROBERTVILLE

Het Meer van Robertville is een stuwmeer gelegen in het Natuurpark Hoge Venen-Eifel, met een oppervlakte van 62 hectare en een capaciteit van 8.000.000 m3,

 Folklore

CARNAVAL VAN MALMEDY

Het Carnaval van Malmedy wordt in het Waals dialect de “Cwarmê” genoemd, en is een evenement dat al dateert uit de 15de eeuw en nog steeds erg populair is.

 Folklore

LU NUT’ DU MAY (Mei-Avond)

Mei staat bij de meesten bekend om zijn meiklokjes, maar Mei-Avond is zowat de meest populaire traditie in de streek van Waimes en Malmedy. Die avond staat in het teken van de liefde, waarvoor een heel bijzonder lied is geschreven in het Waals.

 Musea

DOMEIN VAN BERINZENNE

Het onthaal- en informatiecentrum van het domein van Bérinzenne staat op een schitterende plaats in de bossen rond Spa, aan de rand van de Venen van Malchamps. Hier krijgt U alle informatie over de regio en plaatselijke wandelingen.

 Musea

Herba – Sana

Op een parcours van een uur worden alle zintuigen geprikkeld in de tuinen van de Tast, de Reuk, de Kleuren of van de Bijen. En in de tuin van de Smaak herinnert een moestuin van geneeskrachtige groenten ons er aan dat een gezonde voeding de beste remedie is voor een…

 Folklore

21 juillet Malmedy

Komt met ons 21 juli vieren in Malmedy : rommelmarkt, animatie, vuurwerk

 Aktiviteiten

MEER VAN BUTGENBACH

Het Meer van Butgenbach is dé toeristische attractie van dit dorp. U kunt er vissen, zeilen, zwemmen, kanoën en vooral windsurfen.

 Folklore

SINT PIETER VAN MALMEDY

De kermis van Sint Pieter in Malmedy is de grootste van de hele regio. Tijdens het laatste weekend van juni, van vrijdagavond tot dinsdagnacht, wordt er uitbundig gefeest in de straten van het centrum.